Tillbaka till alla evenemang

Kvinnohistorisk visning av: Livrustkammaren

Vad händer när kungen är en kvinna? I en kvinnohistorisk visning av Livrustkammaren tittar vi på drottning Kristinas liv och spåren efter henne i museets samlingar.

Hon var barnet som aldrig fick vara barn, protestanten som blev katolik, kvinnan som kröntes till kung, drottningen som lämnade sin tron. Hon har hyllats, hatats och aldrig upphört att fascinera.

Magdalena Westin Piotrowska, intendent på Livrustkammaren visar oss runt och Nanna Olasdotter Hallberg, programledare för podden P3 Klubben, krönikör och regissör, följer med som sidekick och ställer frågor.

När? Torsdag 9 december kl. 18.00–19.00
Var? Valfri skärm, sänds via Zoom.
Hur? Visningen är gratis, föranmälan krävs.

Anmäl dig till visningen här!

KVINNOHISTORISK VISNING AV:

Stockholms Kvinnohistoriska besöker museer och mytomspunna institutioner och platser på jakt efter dolda historier om kvinnor. Tillsammans med specialinbjudna gäster ställer vi frågor om kvinnors liv, möjligheter och förutsättningar till historiker, guider och experter.

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Föregående
Föregående
13 november

Mami: Ama: Mödrar – en release

Nästa
Nästa
11 december

Färgfabrikens julmarknad