Tillbaka till alla evenemang

Kvinnohistorisk visning av: ArkDes

  • ArkDes 4 Exercisplan Stockholm, Stockholms län, 111 49 Sweden (se karta)

Sminkbord, hangarfartyg och Wenner-Gren center – följ med på en kvinnohistorisk visning av ArkDes där Stockholms Kvinnohistoriska tillsammans med intendenterna Frida Melin och Max Ahrent djupdyker ner i både kända och okända kvinnliga arkitekters arbete och process. 

Genom ett unikt material får du följa med i arbetsprocessen med Villa Ranängen, ett nära samarbete mellan beställaren Titti Leyton och Sveriges mest namnkunniga kvinnliga arkitekt Leonie Geisendorf, inredningsarkitekten Thea Leonhard och landskapsarkitekten Sylvia Gibson. Tillsammans skapade de ett tillgänglighetsanpassat, modernt hem med stora arkitektoniska kvalitéer in i minsta detalj. 

Under visningen får publiken smyga ner i ArkDes omfattande arkiv och se inredningsarkitekten Malene Björns samling med projekt som Kuwait Towers, flygplansinredningar och Wenner-Gren center. Vi får också höra den fascinerande berättelsen om den amerikanska arkitekten Judith Turner som designade hangarfartyg åt amerikanska flottan innan hon kom till Sverige – för första gången visas hennes samling för publik. 

I “Kvinnohistorisk visning av” besöker Stockholms Kvinnohistoriska museer och mytomspunna institutioner och platser på jakt efter dolda historier om kvinnor. Tillsammans med publiken ställer vi frågor om kvinnors liv, möjligheter och förutsättningar till historiker, guider och experter.


När? Tisdag 19 april kl. 17.00 och kl. 18.30.
Var? ArkDes, Exercisplan 4 i Stockholm.
Hur? Visningen är gratis, föranmälan krävs.

Anmäl dig till visningen kl. 17.00 här!

Anmäl dig till visningen kl. 18.30 här!

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Föregående
Föregående
31 mars

Kvinnohistorisk Filmkväll: Lena

Nästa
Nästa
23 april

Från Kristina Nilsson till Leila K — en musikhistorisk vandring i Kungsan på Kulturnatt Stockholm