Tillbaka till alla evenemang

Stockholms Kvinnohistoriska säger HEJ DÅ till 2023

I år välkomnar vi er in på anrika Konstnärshuset från 1899 för att traditionsenligt säga HEJ DÅ till 2023 – alltid med strålkastarljuset mot kvinnorna. Hur kommer vi att minnas 2023 i framtiden, vad tar vi med oss in i 2024 och vad vill vi lämna kvar? 

Tillsammans med Nanna Olasdotter Hallberg, programledare i P3 Klubben och kulturjournalist, och inbjudna gäster uppmärksammar vi några av dom frågor som varit aktuella under året. Otrohet har skildrats i populärkulturen och analyserats på kultursidorna, Britney Spears nysläppta biografi “The Woman in Me” beskrivs som ett feministiskt manifest och kvinnor beskrivs ha en mer aktiv roll inom gängkriminaliteten än vad som tidigare rapporterats. Vi kommer också titta närmare på årets nobelpristagare i ekonomi, Claudia Goldins forskning för att förstå hur könsskillnader på arbetsmarknaden sett ut historiskt – och hur det ser ut i dag.

Årets gäster är inga mindre än Samanda Ekman, journalist och en av poddmakerskorna bakom “Till Sängs”, Evin Cetin, advokat och författare, Tommie ”Tommie X” Damberg, konstnär, stylist och Britney-expert samt Arizo Karimi, docent i nationalekonomi. Efter samtalet intas scenen av Sibille Attar, en av Sveriges mest spännande artister.

Kom och skåla med oss!

Datum och tid

Torsdag 14 december
18.30 Förmingel för den tidiga
19.00 Samtal på scen
20.15 Konsert: Sibille Attar
Eftermingel i baren för den sena fram till 21.00

Plats

Konstnärshuset på Smålandsgatan 7 i Stockholm. Vi ses sedan i Loungen som ligger på första våningen i direkt anslutning till Konstnärshusets magnifika foajé. I Loungen kommer det finnas både sitt-och ståplatser.

Biljettpris

150 kronor. Vi bjuder på dryck och snacks i baren. Begränsat antal biljetter.

Tillgänglighet

Vid ankomst till Konstnärshuset finns möjligheten att ta den handikappanpassade hissen från gatuplan till entréplanet på två trappor. Det finns en armbågskontakt för automatisk dörröppning som underlättar att öppna dörren till denna hiss. På entréplanet finns två toaletter varav en toalett lämpar sig speciellt för personer med nedsatt rörelseförmåga. Kontakta oss på info@kvinnohistoriska.se vid frågor.

Kvinnohistoriens plats är överallt

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Dom tillgängliggör forskning om kvinnors villkor och betydelse i historiska skeenden, och arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Med stöd från Stockholms stad. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se.

Föregående
Föregående
6 december

Juligt öppet hus hos Stockholms Kvinnohistoriska

Nästa
Nästa
8 februari

Speak Silent Loud — om dold kvinnohistoria