Tillbaka till alla evenemang

Ett samtal: Athena Farrokhzad och Tova Gerge

Athena Farrokhzads nya pjäs "Moral enligt Medea" börjar när barnen är döda och dramat är över. I en språklig lek med Medea som litterär gestalt skriver Farrokhzad Medeas försvarstal, 2500 år efter Euripides pjäs.

På premiären den 28 oktober bjuder Stockholms Kvinnohistoriska och Amfi in till ett uppvärmande foajésamtal mellan Athena Farrokhzad och författaren Tova Gerge – om Medea.

Samtalet modereras av Palmer Lydebrant.

När? Torsdag 28 oktober kl. 18.00–18.45
Var? Foajé 3 på Kulturhuset Stadsteatern
Hur? Fri entré, ingen föranmälan krävs

Pjäsen börjar klockan 19.00. Läs mer om pjäsen och biljettköp här.

Medverkande

Athena Farrokhzad är poet, dramatiker, översättare, litteraturkritiker och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. I rörelser mellan individ och kollektiv, mellan tradition och förnyelse, mellan samtidens gravallvar och absurditet föreslår hon en poesi som vill användas utan att göra avkall på komplexitet och visa på historiens utkomst som möjlig att ingripa i.

Tova Gerge arbetar med scenkonst och litteratur. Hösten 2018 kom hennes roman "Pojken", som belönades med Albert Bonniers Stipendiefonds pris. Tidigare skönlitterära utgivningar är diktberättelsen "Rakel delat med tio" (FEL/Dockhaveri 2012) och diktsamlingen "Manualen" (med Athena Farrokhzad, Eolit 2009).

Palmer Lydebrant är regissör, kulturproducent och tidigare programansvarig på Stockholms Kvinnohistoriska.

Amfi

Amfi är en plattform för ny dramatik som vill utveckla scenkonsten främst genom språket. I samarbete med de scener vi gästar vill vi verka för en kontinuerlig diskussion kring den nya dramatiken och visa på dramatikerns betydelse för att utveckla scenkonsten i takt med vår omvärld.

→ Läs mer om pjäsen Moral enligt Medea

Kvinnohistoriens plats är överallt

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. De arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Med stöd av Stockholms stad.

Föregående
Föregående
27 oktober

Modehistorisk helkväll med livepodd

Nästa
Nästa
3 november

FILMFORM RE:VIEW x Roxy Farhat & Stockholms Kvinnohistoriska