Stockholms Kvinnohistoriska och Nationalmuseum bjuder tillsammans in till två olika stadsvandringar i kvinnliga skulptörers fotspår!
I vandringarna kommer du få lära dig mer om kvinnliga skulptörer som skapat verk till offentliga kulturinstitutioner, däribland få chansen att besöka Marmorfoajén på Dramaten och Kungliga Biblioteket.
Dessa två stadsvandringar är framtagna av Stockholms Kvinnohistoriska och Nationalmuseum, som en del av ett större samarbete under 2022 kring poddar, program och aktiviteter för att uppmärksamma kvinnliga konstnärskap.
Under denna vandring kommer vi titta på tre offentliga statyer som Sigrid Fridman skapat: Fredrika Bremer i Humlegården, Ellen Key på Ellen Keys plats och Kentauren på Observatoriekullen. Hennes verk är idag en del av stadsbilden men väckte stor debatt under sin tid.
Guide
Linda Hinners, intendent vid Nationalmuseum med särskilt ansvar för skulptur och curator för den aktuella utställningen ‘’Härligt att vara skulptör!’’.
Praktisk information
När? Lördag 21 maj kl. 13.00–14.00
Var? Start vid Fredrika Bremer-statyn i Humlegården, slut på Observatoriekullen.
Kostnad? 50, 100 eller 150 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill betala. Begränsat antal platser.
Tillgänglighet? Maila jeanette.rangner@nationalmuseum.se vid frågor
☞ Köp din biljett via Tickster här!
I STOCKHOLMS KVINNOHISTORISKAS VANDRINGAR får du följa en guide som lyfter berättelser om kvinnor som utspelat sig runt om i staden. Vi erbjuder både digitala och fysiska vandringar.
KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT. Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.