Fem julklappstips från kansliet

Genom att handla julklappar i Stockholms Kvinnohistoriskas museishop bidrar du till att vi kan fortsätta lyfta kvinnor i historien – och göra plats för dom berättelser om kvinnor som skrivs nu och i framtiden. All vinst går till verksamheten.

Handla julklappar senast den 18 december för leverans innan julafton. Vi erbjuder också presentinslagning och leverans till valfri adress. Överraska någon med en julklapp i brevlådan!

Väck din systers 90-talshysteri till liv ✎

Vässa pennorna, plocka fram luktsudden och följ med på en tidsresa tillbaka till 90-talet! I samarbete med illustratören Beata Boucht har vi tagit fram en exklusiv brevpapperskollektion med unika motiv som flirtar med kvinnohistorien. Titta närmare på kollektionen.

Skäm bort mormor med kvinnohistorisk konst

I vår affischserie presenterar vi konstnärer, illustratörer, serietecknare och fotografer vars verk och konstnärskap ger en rik bild av kvinnohistoria. Vi säljer affischer i begränsad upplaga av Marie-Louise Ekman, Ester Eriksson, Nathalie Ruejas Jonson, Stina Löfgren, Eva Trolin och Parasto Backman. Utforska vårt utbud av konstaffischer.

En Skatt till någon som du tycker är historisk

Arkivism: en handbok har hyllats av både arkivarier, konstnärer, släktforskare och historieentusiaster. Den ger dig konkreta tips på hur du både hittar i arkiven och hur du gör för att spara din – eller din mormors, historia. Ges ut i samarbete mellan Volante och Stockholms Kvinnohistoriska. Mer om Arkivism: en handbok.

Ge bort 50 prylar som spelat ovanligt stor roll i historien

Genom vibratorer, stridsflygplan, gatlyktor, drinkglas och 46 andra föremål berättas svenska kvinnors historia – från sekelskiftet 1900 fram till i dag. Kvinnosaker är utgiven i samarbete med Bonnier Fakta, författad av historikern Karin Carlsson och livfullt illustrerad av Amanda Berglund. Mer om Kvinnosaker.

Ge bort sällskap till någon som vill engagera sig

Stockholms Kvinnohistoriska är ett annorlunda museum där mångas engagemang är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta lyfta stadens kvinnohistoria. Genom att själv gå med i vår museiklubb Kvinnohistoriska Sällskapet, eller ge bort ett medlemskap till någon, stöttar du vårt museums uppbyggnad och långsiktighet – och på så sätt blir historisk. Mer om Kvinnohistoriska Sällskapet.

TACK för ditt stöd!

Föregående
Föregående

Fogelstad gästspelar på Galleri Bellman 12—17 januari

Nästa
Nästa

Vi säger hej då till 2023 – med Nanna Olasdotter Hallberg och gäster