Bingea kvinnohistoria i sommar

Nu har du möjlighet att streama kvinnohistoria på vår nyrenoverade webb. Vi listar fem tips på vad du kan lyssna på i sommar – från våra fem år.

Under 2023 påbörjades arbetet med att utveckla vår webb. Sedan museet öppnade publikt 2019 har vi spelat in samtal på plats, arrangerat digitala programpunkter och producerat två säsonger av vår podd Kvinnans Plats. Nu har vi gjort det enklare för dig att hitta vårt digitala utbud under fliken Lär mer i menyn. Där samlar vi våra digitala visningar, samtal, historielektioner och poddavsnitt.

Låt oss prata vit feminism (2019)

Välkommen att lyssna till Låt oss prata "vit feminism – ett samtal om eurocentrism inom den feministiska rörelsen.

Medverkande: Arazo Arif, Fanna Ndow Norrby, Parasto Backman
Format: Samtal

Historielektion: Om skönhetsoperationer (2022)

Jakten på det perfekta ansiktet och ideala kroppen är inte ny, men ändå tar fler och fler personer beslutet att lägga sig under kniven. Hur hamnade vi här och hur såg det ut för hundra år sedan?

Medverkande: Emma Severinsson, Camilla Burvall Terán
Format: Historielektion

Kvinnohistorisk visning av: ArkDes (2022)

Följ med oss på en digital kvinnohistorisk visning av ArkDes om kända och okända kvinnliga arkitekters arbete och process. Hör berättelser om bland andra inredningsarkitekten Malene Björns projekt Kuwait Towers och om hur den amerikanska arkitekten Judith Turner designade hangarfartyg åt amerikanska flottan innan hon kom till Sverige.

Medverkande: Frida Melin, Max Ahrent, Camilla Burvall Terán
Format: Kvinnohistorisk visning av

Klass och ursprung: fotbollssnack på Trädgården (2019)

Hur inkluderande är egentligen damfotbollen? Under många år har de framgångsrika flicklagen framförallt funnits i vita över- och medelklassområden. Ytterst få kvinnor med utländsk bakgrund tar sig hela vägen till landslaget eller beslutandenivå i klubbar och förbund. Varför blir det så här och hur går det att göra annorlunda?

Medverkande: Nazanin Vaseghpanah, Jesper Fundberg, Sahar Khalili, Anja Gatu
Format: Samtal

Kvinnans Plats: Sidenväverskorna på Repslagargatan

Följ med när vi gläntar på dörren till K. A. Almgren sidenväveri & museum och färdas genom historien tillsammans med kvinnorna som arbetade där. Hur kom det sig att textilindustrin blev ett kvinnoyrke? Och går det att sätta ord på det rytmiska unika bandet mellan väverska och vävstol?

Medverkande: Marcel Pacheco, Karin Carlsson, Kristina Lundin, Anna Hedtjärn Wester
Format: Podd

Föregående
Föregående

Vernissage för Sex i city 22 augusti

Nästa
Nästa

Vi samskapar en utställning om endometrios