Höj volymen, rensa undan på golvet och fixa egen klubb

skh_2021_kulturnatten2021_banner_utanlogga.png

Årets Kulturnatt Stockholm går av stapeln på valfri skärm den 24 april och vi har äran att stå för hela finalen! Tillsammans med Scenkonstmuseet bjuder vi på hemmadansgolv, samtal och musik.

Hela 130 aktörer inom Stockholms kulturliv är på väg till dig, var du än befinner dig, med en fullspäckad digital Kulturnatt.

Live från Scenkonstmuseet

Som grand finale på hela Kulturnatten Stockholm 2021 bjuder vi på musik och samtal tillsammans med och hos Scenkonstmuseet. Häng med på ett tidsresa i DJ-båset när Anna Gavanas och Anna Öström spelar skivor och lyfter fram kvinnliga pionjärer inom dansmusikkulturen.

“Kulturnatt Stockholm är ett storslaget exempel på vad kulturlivet kan åstadkomma när vi arbetar tillsammans. Vi har glädjen att få runda av hela Kulturnatten med en festlig smällkaramell direkt från Scenkonstmuseet. Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska har vi bjudit in DJ:erna och författarna Anna Gavanas och Anna Öström för att lyfta fram kvinnliga pionjärer inom dansmusikkulturen. Det blir musik, samtal och hemmadans för den som vill. Vi hoppas att våra tittare röjer undan därhemma, höjer volymen och går loss” – Christina Kåremo Sköldkvist, chef för Scenkonstmuseet.

Kulturnattens livesändning drar i gång klockan 18.00 lördag 24 april. Vi sänder från Scenkonstmuseet kl. 23.40. Titta via Kulturnatt Stockholm här.

⟿ Läs mer om vår programpunkt

Föregående
Föregående

Röster om Arkivism

Nästa
Nästa

När jag inser att framtidens historiker inte kommer hitta kvinnorna i arkiven när de ska berätta om vår tid