Lärare! Vill du få hjälp att lyfta känsliga ämnen i klassrummet?

Undervisning för klass 3b i ritsalen, ca 1900. Foto: Okänd fotograf/Örebro Stadsarkiv

Visste du att många lärare undviker att diskutera känsliga frågor i klassrummet? Skolinspektionens senaste rapport ger hela 21 av 30 skolor hemläxa när det kommer till att arbeta med demokratiska värderingar, som jämställdhet och mänskliga rättigheter. Abortfrågan beskrivs som en av dom som skapar polarisering och diskussioner i klassrummet.

Vill du och din klass få en historisk tillbakablick på aborträtten i Sverige? Titta på vår historielektion om aborträtten där Lena Lennerhed, professor i idéhistoria vid Södertörns högskola, berättar om aborträttens historia i Sverige och ger en introduktion till abortlagstiftningen i dag. Du kan också skriva upp dig på vårt lärarbrev längre ner för att få uppdateringar från oss. ↓

Kommer snart: Historielektioner för skolan

Har du tips på hur vi kan anpassa våra historielektionen just för skolan? Eller har du förslag på andra ämnen du skulle vilja veta mer om? Berätta gärna för oss genom att maila info@kvinnohistoriska.se. Framöver kommer vi nämligen att anpassa några av våra historielektioner särskilt för skolan. Håll utkik i vårt lärarbrev för att få uppdateringar!

Vi har samlat allt skolmaterial på webben

På våra nya skolsidor hittar du ännu mer material för skolan. Här finns allt om hur ni skapar en egen utställning med kvinnosaker, skolmaterial att arbeta med, och möjlighet att bidra med egna föremål till vår utställning.


HÅLL DIG UPPDATERAD OM NYTT FÖR SKOLAN

Föregående
Föregående

Vi flyttar in på ArkDes i en månad - välkommen in!

Nästa
Nästa

Tre frågor om ekonomiskt våld med forskaren Marie Eriksson