Stockholms Kvinnohistoriska bjuder in tongivande, kreativt verksamma konstnärer i ett samtal om konstnärliga praktiker. Hur arbetar dom? Var kommer inspirationen från? Vilket motstånd möts dom av? Och, går det att genom respektive praktiker verka för förändring i samhället?
Samtalet inleds av Mara Lee Gerdén, författare, poet och professor i konst, som ger en konstnärlig introduktion på temat, och presenteras av Parasto Backman, grafisk formgivare och senior lektor på Konstfack och styrelseledamot i Stockholms Kvinnohistoriska.
Medverkande i samtalet
Arazo Arif, poet, manusförfattare och multimedial konstnär
Francine Agbodjalou, multidisciplinär konstnär
Bahar Pars, skådespelare och regissör
När? Onsdag 24 februari kl. 17.30
Var? På Zoom, länk: https://zoom.us/webinar/register/WN_IthrvtbcQz2763CTMlYv3w.
Hur? Klicka på Zoom-länken strax innan samtalet börjar.
KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT
Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt.
Med publika arrangemang ger vi plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Samtidigt synliggör vi nya berättelser genom arkivutgrävningar och dokumenterar vår samtid för framtidens historieskrivning – allt medan vi undersöker vad ett museum kan vara i dag. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.