Tillbaka till alla evenemang

Kvinnohistorisk visning av: Historiska museet

SKH_2021_kvinnohistoriskvisningav_historiska_banner.png

Barnamord, prostitution och det revolutionerande p-pillret – följ med digitalt när vi kikar närmare på hur samhället sett på kvinnors sexualitet, från 1600-talet till i dag. I de kvinnohistoriska visningarna besöker Stockholms Kvinnohistoriska andra museer och mytomspunna institutioner och platser, på jakt efter dolda historier om kvinnor. Nu gästar vi Historiska museet! 

Ellen Hallgren, arkeolog och museipedagog på Historiska museet visar oss runt och journalisten Rafaela Stålbalk Klose följer med som sidekick och ställer frågor.

När? Onsdag 10 mars kl. 18.00–19.00
Var? Digitalt på Zoom. För att delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Information om hur du ansluter till visningen får du i bokningsbekräftelsen när du bokar din plats. Använder du en mobiltelefon kommer du att behöva ladda ned appen Zoom.
Hur? Fri entré! Boka din plats här.

KVINNOHISTORISK VISNING AV:

Stockholms Kvinnohistoriska besöker museer och mytomspunna institutioner och platser på jakt efter dolda historier om kvinnor. Tillsammans med specialinbjudna gäster ställer vi frågor om kvinnors liv, möjligheter och förutsättningar till historiker, guider och experter.

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. 

Med publika arrangemang ger vi plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Samtidigt synliggör vi nya berättelser genom arkivutgrävningar och dokumenterar vår samtid för framtidens historieskrivning – allt medan vi undersöker vad ett museum kan vara i dag. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Föregående
Föregående
24 februari

Konstnärliga praktiker

Nästa
Nästa
13 mars

Vicenta – Sverigepremiär med Stockholms Kvinnohistoriska