Tillbaka till alla evenemang

Kvinnohistorisk visning av: Hallwylska museet

skh_2021_kvhva_banner_test.png

Motstånd, klassperspektiv, den omyndiga kvinnan och parallella rörelser – följ med när vi tittar närmare på hur kvinnliga politiska pionjärer banade vägen för demokratiseringen av Sverige under sekelskiftet 1900. 

Stockholms Kvinnohistoriska besöker huvudstadens museer och mytomspunna institutioner på jakt efter de dolda historierna om kvinnor. Nu gästar vi Hallwylska museet digitalt och bekantar oss med en av Stockholms mest väldokumenterade familjer! Vi tar med er in i en berättelse om kvinnokamp – kampen att kunna följa kärleken, få utbilda sig och att inte rätta in sig i vad som förväntas utan stå fast vid sin vision.

Azmara Nigusse, intendent och museipedagog på Hallwylska museet visar oss runt och poddmakaren och skådespelaren Julia Lyskova följer med som sidekick och ställer frågor. Läs mer om evenemanget i Facebook-evenemanget.

När? Onsdag 24 mars kl. 17.30–18.30
Var? Digitalt på Zoom. Länken skickas till dig när du köpt en biljett.
Hur? Biljetten kostar 60 kronor.

⟿ Köp din biljett här!

KVINNOHISTORISK VISNING AV:

Stockholms Kvinnohistoriska besöker museer och mytomspunna institutioner och platser på jakt efter dolda historier om kvinnor. Tillsammans med specialinbjudna gäster ställer vi frågor om kvinnors liv, möjligheter och förutsättningar till historiker, guider och experter.

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt.
Med publika arrangemang ger vi plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Samtidigt synliggör vi nya berättelser genom arkivutgrävningar och dokumenterar vår samtid för framtidens historieskrivning – allt medan vi undersöker vad ett museum kan vara i dag. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Föregående
Föregående
13 mars

Vicenta – Sverigepremiär med Stockholms Kvinnohistoriska

Nästa
Nästa
31 mars

Den motvilliga feministen - ett boksamtal mellan Schunnesson och Heyman