En fullsmockad vecka inför 8 mars

Vi förflyttar oss mellan jazzscener, Arktis, södra Sverige, Filippinerna och nattklubbar och möter rebeller, klimatpionjärer, dansare, utrotningshotade cirkusprinsessor, psykologer och kvinnorna bakom Filippinernas största export. Här kommer en kavalkad.

dansenshus_webben.png

Plats på scen: Den olydiga (kvinno)kroppen

☞ Tisdag 3 mars 18.00–18.30📍 Dansens Hus
Ett samtal mellan Ingrid Mugalu och Axel Karlsson Rixon om hur (kvinno)kroppen gestaltats inom scenkonsten. Hur kan frihet i relation till kroppen inom konsten se ut – och vad behöver kroppen förhålla sig till? Samtalet modereras av Lisa Ehlin, doktor i modevetenskap, redaktör och skribent. Fri entré!

Läs mer om samtalet i Facebook-evenemanget

Billie_Tempo.png

Billie Holiday – film + poesi

☞ Tisdag 3 mars 20.45–22.30 📍 Biograf Victoria
Under Tempo Dokumentärfestival visar vi filmen om Billie Holiday – en av jazzens absoluta fixstjärnor och en rebell, både inom och utanför musiken. Kvällen introduceras av konstnären Makda T. Embaie som läser poesi av Jasmine Mans.

Läs mer om kvällen i Facebook-evenemanget

86766453_10157481419827732_648479876319281152_n.jpg

Helkväll om klimatet och kvinnorna

☞ Onsdag 4 mars 17.30–20.00 📍 Nordiska museet
Tillsammans med Nordiska museet och Bildningspodden dedikerar Stockholms Kvinnohistoriska en helkväll till klimatet och kvinnorna. Klimatpsykolog, livepodd och specialvisning utlovas.

Läs mer om kvällen i Facebook-evenemanget

Cirkusprinsessan_Tempo.png

Den sista cirkusprinsessan – film + regissörsbesök

☞ Torsdag 5 mars 16.45–18.30 📍 Biograf Victoria
Vi visar Den sista cirkusprinsessan – ett närgånget porträtt av en ung kvinna och en utdöende konstform. Efter filmen möter vi regissören bakom filmen, Åsa Sjöström, i samtal med konstnären Roxy Farhat.

Läs mer om filmvisningen och samtalet i Facebook-evenemanget

overseas_webben.png

Overseas

☞ Torsdag 5 mars 21.00–22.30 📍 Biograf Victoria
Hundratusentals kvinnor som reser ”overseas” för att arbeta som hemhjälp i utländska hem är Filippinernas största export och genererar en enorm statlig byråkrati. På gränsen till fiktion, lyfter Overseas frågan om modernt slaveri i en globaliserad värld, samtidigt som de betonar dessa kvinnors beslutsamhet och systerskap.

Läs mer om filmvisningen på Tempos hemsida

historiska_header.png

Kvinnohistorisk visning av: Historiska

☞ Fredag 6 mars 15.00–15.45 📍 Historiska museet
FULLBOKAT! Stockholms Kvinnohistoriska besöker huvudstadens museer och mytomspunna institutioner på jakt efter de dolda historierna om kvinnor. Första stoppet blir på Historiska museet.

Läs mer om visningen i Facebook-evenemanget

facebook header_med text.jpg

1-årskalas och inringning av 8 mars

☞ Lördag 7–8 mars 19.00–05.00📍Under Bron
Stockholms Kvinnohistoriska fyller 1 år och vi vill fira det med DIG. Festligheterna börjar klockan 19.00 med tårta, konsert, kalasburgare och kalaspriser i baren. Vid midnatt ringer vi in 8 mars – den internationella kvinnodagen – och dansar sen natten igenom.

Läs mer om kalaset i Facebook-evenemanget

FACEBOOK_EVENT.png

Samtal: Kvinnor om våld

☞ Söndag 8 mars 14.00–15.30📍 Dramaten
Ett samtal om våld mot kvinnor och hur det gestaltas i konst och media. Hur bemöter samhället våldet? Hur framställs det i medierna? Och vilka överväganden ställs konstnärer inför vid ett gestaltande av våld?

Läs mer om samtalet i Facebook-evenemanget







Föregående
Föregående

Häng med våra medlemmar den 8 mars

Nästa
Nästa

Stockholms Kvinnohistoriska fyller ett år!