Häng med våra medlemmar den 8 mars

Stockholms Kvinnohistoriska är en ideell förening bestående av en utvald skara organisationer med expertis inom olika discipliner. Här kommer fyra tips på vad du kan göra den 8 mars – den internationella kvinnodagen – från några av våra medlemmar:

Skrivstuga_Wiki_Sandra%C3%85hman-9830.jpg

Skriv kvinnohistoria på 8 mars

📍 Musik- och teaterbiblioteket – Kl. 12–16
SKRIVSTUGA
 | Biblioteket står öppet för dig som vill hjälpa till att minska jämställdhetsglappet på Wikipedia och Wikimedia. På plats finns källmaterial, förslag på ämnen och experter. Ta med dig dator och dina Wiki-skills. Anmälan: anmalan@musikverket.se. Begränsat antal platser.

☞ Läs mer om skrivstugan

Saadia_Hussain.Foto_Sabah.Ijaz.jpg

Kollektiv live-målning med Saadia Hussain

📍 Mångkulturellt centrum – Kl. 13–16.00
LIVE-MÅLNING
 | Vi målar, vi hyllar och vi synliggör kvinnors kamp, kraft och kreativitet tillsammans. Målningen sker på öppna väggen på Mångkulturellt centrums parkeringsplats. Gratis. Saadia Hussainär konstnär, konstpedagog och konstaktivist.

☞ Läs mer om live-målningen

EddaManga_2015.jpg

Demokratins kön: historien om kvinnlig rösträtt

📍 Mångkulturellt centrum – Kl. 13.30–14.30
FÖRELÄSNING |
 Om de föreställningar och ideal om könsordning som var förhärskande i olika kamper för kvinnlig rösträtt i början av 1900-talet. Edda Manga, PhD. i idéhistoria, arbetar som forskare på Mångkulturellt centrum. Fri entré.

☞ Läs mer om föreläsningen

en_lektion_i_karlek.jpg

Eva Dahlbeck 100 år

📍 Filmstadens Kultur – Kl. 14.00–14.45 SPECIALGUIDNING | Filmstaden Råsunda var under 1900-talet främst en kreativ arbetsplats för män. Var fanns kvinnorna? Vandra i kvinnornas fotspår med ett särskilt fokus på skådespelaren och manusförfattaren Eva Dahlbeck, född den 8 mars 1920. Guidningen börjar vid Portvaktsstugan. Köp biljett i kaféet! Pris: 70 kronor.

☞ Läs mer om guidningen

Föregående
Föregående

Viktigt meddelande med anledning av covid-19

Nästa
Nästa

En fullsmockad vecka inför 8 mars