Vi gästar Hello Worlds digitala sommarkollo tillsammans med datasnillet och programmeraren Olga stern

Häng med på ett digitalt äventyr när vi gästar Hello Worlds digitala sommarkollo tillsammans med datasnillet och programmeraren Olga Stern.

Det må ha varit en man som tog dom första stegen på månen – men det var en kvinna som skrev koden som gjorde det möjligt. Tillsammans med programmeraren och författaren Olga Stern inleder vi tre eftermiddag med att lyfta fram teknikhistoriens kvinnliga pionjärer som gjort världen lite mer digital.

När? Onsdag 16 juni, onsdag 30 juni och tisdag 10 augusti kl. 13.05–14.05. Kollot pågår mellan veckan 24 och 32.
Var? Framför din dator. Det finns möjlighet att låna dator för dig som är inbokad på en kollovecka i sommar. När du anmält dig så hittar du länken till lånedator-formuläret i ditt bekräftelsemail.
Hur? Du bokar en kollovecka på Hello Worlds hemsida här.

Olga Stern

Olga Stern

Möt datasnillet och programmeraren Olga Stern

Olga Stern är inte bara ett kreativt och vasst datasnille som grundat tjänsten Genews.io (som hjälper nyhetsredaktioner att jämna ut genus-bias i sitt innehåll) och Happo.io. Stern tror på att den digitala framtiden är till för alla och hon finns där för att hålla din hand på väg in i den. Det gör hon bland annat genom boken Ettor och nollors hemliga liv som hon skrivit tillsammans med Marie Birde.

Om Hello Sommar!

Boka in dig till en rolig och lustfylld sommarvecka av digitalt skapande och programmering varvat med ett storytellingbaserat program fyllt av mysterier och överraskningsaktiviteter innehållandes mycket rörelse och kultur. Du kommer att träffa både gamla och nya vänner från hela Sverige, på säkert avstånd.

Hello World! har ett brett utbud av studios för såväl nybörjare som mer rutinerade i digitalt skapande. Några av dem är AI, Youtube, spelskapande och design. Kollot hålls på ett pedagogiskt och roligt sätt av våra fantastiska ledare som går tekniska utbildningar på KTH, LTH och Chalmers.

⟿ Läs mer om Hello Sommar här

Föregående
Föregående

Vandra i barnmorskans spår på Södermalm i sommar

Nästa
Nästa

Om arkiv och makt på den internationella arkivdagen