Historical Dinner Party under Sthlm Craft Week

Vävstolar, arv, insekter, långt hår och glashyttor. I går spreds och skrevs historia när vi dukade upp till ett Historical Dinner Party på Den Fantastiska Platsen – ett galleri på Södermalm i Stockholm.

Tillsammans med konstnärerna Lisa Hartwig Ericson, Malin Pierre, Helena Malm, Linda Nurk och Fanny Ollas vill vi belysa hur historien påverkar och formar det samtida konsthantverket. Därför bjöd vi in till en middag där alla gäster fick ta med sig en berättelse om en historisk kvinna som dom vill att världen borde känna till. Vi gick därifrån 25 historier rikare med berättelser om kostymörer, gudmödrar, keramiker, textilkonstnärer, mentorer och mycket mer.

En middagsrörelse för hela världen

The Historical Dinner Project initierades av Stockholms Kvinnohistoriska 2019 under bokmässan i Göteborg, och är en blinkning till Judy Chicagos kända verk och installation “The Dinner Party” från 1979. Middagsrörelsen startades för att inspirera människor över hela världen att lyfta och berätta om historiska kvinnors liv.

Middagen arrangerades som en del av utställningen “Hommage” som visas under Sthlm Craft Week. Besök kvällens vernissage kl. 17.00 och se spåren från gårdagens middag. Läs mer om utställningen och vernissagen här.

Se bilder från kvällen:

Föregående
Föregående

Kvinnohistorien tar plats i Värmland hösten 2023

Nästa
Nästa

Skriv med Beri Gerwise — hämta inspiration från Karin Boye