Skriv med Beri Gerwise — hämta inspiration från Karin Boye

Vi presenterar: Skapande verkstad för unga på Fullersta Gård

Beri Gerwise

Är du mellan 15–20 år och vill utforska ditt skrivande? Skriver du kanske låtar eller dikter, eller är nyfiken på att börja? Tillsammans med skådespelaren och rapartisten Beri Gerwise, känd från serien Young Royals, bjuder Stockholms Kvinnohistoriska in till en skapande verkstad på Fullersta Gård i Huddinge den 22 oktober kl. 13.00–15.30.

Dagen inleds med en kort visning av en utställningen om Karin BoyeFullersta Gård. Där hittar du spår från Boyes liv genom anteckningar, fotografier, litteratur och mycket mer. Karin Boye (1900–1941) var lyriker, prosaist, översättare, samhällsdebattör, journalist och fredsaktivist – och räknas till en av Sveriges största modernister.

Efter visningen utforskar du skrivandets konst i en workshop tillsammans med skådespelaren och rapartisten Beri Gerwise. Gerwise har medverkat i KrigerskaBacka Teater, KrisStadsteatern Vällingby, Vem som honStadsteatern Skärholmen, TV4s Lyckliga Gatan och i Netflixserien Young Royals. 2017 släppte hon sitt debutalbum Rum.

Inga förkunskaper krävs. Det är helt kostnadsfritt, men med ett begränsat antal platser. Maila kristina.lindemann@huddinge.se i god tid för att boka din plats.

Föregående
Föregående

Historical Dinner Party under Sthlm Craft Week

Nästa
Nästa

Vernissage 5 oktober för "HoMmage"