Årets medlemsdag — om samlingar på Arkdes
Den 12 november samlade vi våra medlemmar på ArkDes för att diskutera hur vi kan berika samlingarna med kvinnohistoriska perspektiv och skapa en mer inkluderande historia.
Den 12 november samlade vi våra medlemmar på ArkDes för Stockholms Kvinnohistoriskas årliga medlemsdag – i år under temat samlingar. Dagen gav oss en chans att diskutera hur vi kan berika våra samlingar med kvinnohistoriska perspektiv och skapa en mer inkluderande historia för framtida generationer. Vi planerar redan en uppföljande workshop i början av nästa år, där vi kommer att fördjupa oss i metoder för att arbeta med kvinnohistoria i samlingarna.
Medlem i Stockholms Kvinnohistoriska
Stockholms Kvinnohistoriska är en ideell förening bestående av kulturaktörer, arkiv, scener, museer och andra organisationer som tillsammans vill arbeta för att ge kvinnor ett större utrymme i historieskrivningen. Som medlem i Stockholms Kvinnohistoriska får man möjlighet att bidra med sin expertis och sina resurser för att berika vårt gemensamma arbete.
Medlemsdagar — en viktig plattform för samarbete
Som en del av vårt långsiktiga arbete erbjuder vi våra medlemmar en årlig kompetenshöjande medlemsdag. Denna dag är en plattform för att diskutera aktuella utmaningar och möjligheter i arbetet med kvinnohistoria. Det ger oss också möjlighet att utbyta erfarenheter, skapa nya samarbeten och bygga vidare på de insikter vi får genom medlemmarnas olika perspektiv.
Årets medlemsdag fokuserade på hur vi kan berika samlingarna med kvinnohistoriska perspektiv och undersöka de luckor som finns. Tillsammans med våra medlemmar diskuterade vi hur vi kan samarbeta för att åstadkomma förändring och säkerställa att kvinnohistoria får en självklar plats i våra samlingar.
Samlande tankar/Collecting Thoughts
Sedan tre år tillbaka samarbetar vi med Grafikens Hus i projektet Samlande tankar/Collecting Thoughts. Den 27 november bjuder Grafikens Hus in till ett slutseminarium på Etnografiska museet, där projektets metoder presenteras och diskuteras. Det är en möjlighet för alla att delta i en kritisk diskussion innan metoderna fastställs. Läs mer om slutseminariet här.