Ny samtalsserie med ArkDes

I höst bjuder vi in till en samtalsserie med ArkDes som utforskar identitet, kropp och reproduktion, med avstamp i utställningen Designing Motherhood. Följ med i diskussioner om föräldraskap, identitet och gravidmagens förändrade status genom historien.

Stockholms Kvinnohistoriska och ArkDes presenterar en samtalsserie som tar avstamp i utställningen Designing Motherhood. Genom samtal med inbjudna gäster undersöker vi hur reproduktion och föräldraskap formats av design, samhällsnormer och identitet. Utställningen erbjuder både ett svenskt och internationellt perspektiv på hur design påverkat våra liv, och lyfter viktiga frågor om kroppslig autonomi, rättigheter och valfrihet.

Samtalen, som modereras av konstnären och programledaren Kakan Hermansson, knyter an till utställningens centrala teman och arrangeras vid två tillfällen under hösten.

15 oktober: Identitet och föräldraskap i en bebisomhuldande värld

Vad händer med den som blir, eller aldrig blir, förälder? I detta samtal utforskar vi samhällets syn på barnlöshet och olika identiteter kring föräldraskap. Medverkande är Ulrika Dahl, professor i genusvetenskap vid Uppsala universitet, konstnären Emma Dominguez och journalisten Sara Martinsson, författare till Kvinnor utan barn.

12 november: Gravidmagen — från doldis till statussymbol

Gravidmagen har gått från att döljas till att bli ett modefenomen på sociala medier och röda mattor. Hur har dess status förändrats genom historien? Tillsammans med kulturjournalisten Samanda Ekman och konsthistorikern Veronica Hejdelind diskuterar vi gravidmagens plats i samhället och konsten.

Nästa
Nästa

Endometrios — den ignorerade sjukdomen?