Endometrios — den ignorerade sjukdomen?

Endometrios drabbar miljontals människor världen över, men trots det är sjukdomen fortfarande relativt okänd och ofta ignorerad inom både forskning och vård. I en kommande digital föreläsning kommer professor Nicky Hudson att belysa varför det är dags för en förändring och hur föråldrade uppfattningar fortsatt påverkar synen på endometrios.

Den 25 september bjuder vi in till en digital föreläsning med professor Nicky Hudson, professor i medicinsk sociologi och chef för Centre for Reproduction Research vid De Montfort University, för att diskutera hur föråldrade uppfattningar om menstruation och bäckensmärta har skapat missuppfattningar som ofta skuldbelägger kvinnor för deras lidande. Genom att använda begreppet "undone science" kommer Hudson att förklara varför endometrios fortfarande ignoreras och varför det är dags för förändring.

Delta och få viktiga insikter om hälsa, genus och social rättvisa. Inga förkunskaper krävs!

Tid och plats

🕰️ Onsdag 25 september, kl. 17:00–18:00 (CEST), via Zoom. Föreläsningen är på engelska.
Du måste registrera dig för att få Zoom-länken skickad till din e-post.

Föreläsningen är en del av det treåriga europeiska projektet #ENDOs, lett av Le Laba. Projektets partners inkluderar Stockholms Kvinnohistoriska, Vulgaroo, Digital Narrative Medicine, Momentum Educate + Innovate, L’Agence Créative, Maynooth University, University of Turku och Università degli Studi di Palermo. Stöds av Erasmus+ Education and Training-programmet.

Nästa
Nästa

Sex i city flyttar in