Sex i city flyttar in

Den 22 augusti samlades vi för att inviga vår nya utställning Sex i city – mitt i Stockholms stadskärna vid kvarteren där historien utspelat sig. Visas till och med 30 september.

1971 blev Sverige det andra landet i världen att legalisera pornografi. I utställningen Sex i city får du följa med tillbaka till en tid då Sergels torgs bakgator kantades av sexuell kommers. Särskilt hur särskilt Klara norra kyrkogata blev skådeplats för motstånd av aktivistgrupper som Grupp 8, högljudda protester och politiska utspel.

Under vernissagen bjöds Klara Arnberg, docent i ekonomisk historia, in för att hålla en visning om hur stadsbilden förändrats dom senaste 50 åren. Hon belyste bland annat dom historiska kopplingarna mellan stadens fysiska rum och den sexuella frigörelsen i Stockholm. Arnberg har även tagit fram stadsvandringen Sex i city – porr sexklubbar och motstånd, som utställningen utgår från.

Utställningen visas till och med den 30 september. Producerad av Stockholms Kvinnohistoriska, med stöd av Stockholms stad och På Sergels torg.

Bilder från vernissagen

Foto Sandra Åhman/Stockholms Kvinnohistoriska.

Föregående
Föregående

Endometrios — den ignorerade sjukdomen?

Nästa
Nästa

Vernissage för Sex i city 22 augusti