Skriv in fler kvinnor i världens största uppslagsverk på nätet — Wikipedia!

Under hösten bjuder Stockholms Kvinnohistoriska, ArkDes och Wikimedia Sverige in till tre skrivstugor med extra fokus på kvinnor och arkitektur.

Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. Runt 90 procent av artiklarna är skrivna av män.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. Runt 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Var tionde namngiven arkitekt är en kvinna. Det här vill vi förändra tillsammans med dig!

På våra skrivstugor hjälps vi åt att förbättra Wikipedias innehåll, med extra fokus på kvinnor och arkitektur. Inga förkunskaper krävs. På plats får du ta del av källmaterial och träffa kunniga experter.

Känner du till arkitekten Léonie Geisendorf? 💡På vår första skrivstuga den 18 oktober har du chansen att höra assisterande intendent William Wikström berätta om arkiveringsarbete och se exklusivt arkivmaterial från Geisendorfs arkiv som finns hos ArkDes. Kl. 16.00 och kl. 17.30.

När?

Tisdagarna den 18 oktober, 15 november och 6 december kl. 15.00–19.00 i biblioteket på Arkdes.

Alla skrivstugor:

Föregående
Föregående

Historielektion om: Kvinnor och Iran — revolution, sexualpolitik och slöjan

Nästa
Nästa

Ett samtal om: ekonomiskt våld